Homok Művészet / Sand Art

Source: MaxInfoIndia.

Source: MaxInfoIndia.

Meglepő fordulatnak tűnhet, de a világ tengerpartjai manapság már nem csak pihenésre és szórakozásra szolgálnak, hanem művészeti felületet biztosítanak a Homok Művészetnek (Sand Art) nevezett jelenségnek. A homok szobrokat olyan művészek készítík, akik semmi mást nem alkalmaznak mint nedves homokot a művek elkészítéséhez. Az egyik legnevesebb Homok művész, Sundarsan Pattnaik, aki amellett, hogy a szabad ég alatt elhelyezkedő Arany Homok Művészeti Intézetet vezeti, folyamatosan utazza a világot homok szobrokat készítve, annak érdekében, hogy népszerűsítse ezt a technikát.


It might be surprising, but beaches of the world are not only being used for pleasure and relaxation anymore, but also provide a platform for art, through the phenomenon called Sand Art. The sand sculptures are produced by artists who apply nothing more but ’moist and clean sand’ to create the art works. One of the most known Sand Artist is Sundarsan Pattnaik, who is running an open air art organization called ’Golden Sand Art Institute’ and is also popularizing this technique by constantly traveling all over the world creating sand sculptures.

A cikk és a videó a következő linken érhető el / The article and the video can be accessed on the following link: http://maxinfoindia.blogspot.hu/2014/04/sand-art-at-puri-sea-beach-orissa.html

Forrás/Source: Bhattacharyya,S.(2014). Sand Sculptures at Puri Beach,Orissa. MaxInfoIndia.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: