Irodalmi díj a dalnoknak/ Literature prize for a songwriter

A művészeti világ határai igencsak flexibilisek, ez abból is látszik, hogy Bob Dylan kapta meg idén az irodalmi Nobel-díjat, olyan vetélytársakat, mint Haruki Murakami vagy Philip Roth ütve ki a nyeregből. The borders of the art world are flexible. This also becomes visible in the case of this year’s Nobel Prize of Literature that went to the songwriter and singer Bob Dylan, over candidates such as Haruki Murakami or Philip Roth.

http://www.blouinartinfo.com/news/story/1628494/8-reasons-why-bob-dylan-won-the-nobel-literature-prize?utm_source=Blouin+Artinfo+Newsletters&utm_campaign=f8447c649e-Big+Clicks+10.14.2016&utm_medium=email&utm_term=0_df23dbd3c6-f8447c649e-83205753

Egy összegzés Dylan fontos és világszínvonalú munkásságáról/ A summary of Dylan’s most significant works:

A videóból mindenki számára érthetővé válik, hogy egy Dylan egy sokrétű világklasszis, aki költészetileg és zeneileg egyaránt megállja a helyét. Sajnos ezek Murakamiról illetve Rothról még az irodalmon belül sem mondhatók el. Viszont az is érdekes, és sokat sejtet az irodalom jelenlegi helyzetéről, hogy – egy – a díjat egy dalnok kapta és – kettő – még így sem volt méltó vetélytársa./ As this video demonstrated, Dylan is a multitalented world-class artist outstanding both in poetry and in music. None of this can be said of Murakami or Roth or the likes. Still, it is interesting and very telling about the current state of literature that, one, the prize was given to a songwriter, two, even in this situation he was without competition.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: