Utazás és képregény/ Travel and comics

Image result for képregény kepesita

Egy most csütörtökön nyíló kiállításra szeretnénk felhívni a figyelmet. Képregény kiállítás, amely az utazás témáját járja körül. Gyertek, jó lesz!/ This Thursday, an exhibition on travels and comics is opening. Come, it will be great!

Képregények Galaxisa/ The gallexy of comics

Csoportos kiállítás/ Group exhibition

Elekes Áron és Varga Péter I Felvidéki Miklós I Futaki Attila I Göndöcs Gergely I
Hegedűs Márton I Németh Gábor és Varga Péter I Oravecz Gergely I Tondora Judit

Megnyitó/Vernissage: 2016.10.27 CSÜTÖRTÖK/Thursday I 18:00 és 21:00 óra között
Helyszín/Venue: cARTc  space and projects, GRAP, IX. Budapest, Lónyay utca 31.
Nyitva: 2016.10.28 – 2016.11.19.

Kurátor/ Curator: Janicsek Alexandra

Utazunk.
Minden nap, több különböző síkon éljük meg az utazás manifesztációját. Utazunk térben és gondolatban; új életszakaszokat érünk el. A líra és képzőművészet szerelemgyermeke, a képregény is egyfajta utazásra invitál bennünket. Jelen esetben a valóságtól egészen az alternatív létezésig juthatunk, játékosan reflektálva, szarkasztikusan kritizálva humán civilizációnk mibenlétét.

Ám, hol is terül el a valóság? A valóság a „tudatunktól függetlenül létező dolgok halmaza” a valóság egy objektív mezsgye, mely a benne élőktől függetlenül is egzisztenciában marad. Valóság-e ez alapján a társadalom? A jog? A humán eszmék és elméletek?

Talán a képregények messzelátó objektívén keresztül képesek vagyunk észlelni a valóságot a képzett világ mögött, tisztán látni jót, rosszat s szépet.

A kiállításon nyolc rajzolóművész segítségével egy valós, ám hihetetlen utazástól indulunk el, hogy az alkotók világainak segítségével egyre távolibb, ám mindig ismerős alternatív valóságokig, szituációkig jussunk el. Utazás közben szarkasztikus kanyarokat, kicsapongó momentumokat és számtalan a-ha pillanatot élhetünk meg, miközben a képi harmónia magával ragad bennünket.

English:

We travel. Every day we experience physically and/or mentally a new reality. Comics, the love child of lyra and art also invite us to journeys that can become as extreme as the supposition of alternative realities. The exhibition of eight artists take us into this realm of possible and imagined realities.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: