Velence/Venice – high and low

A Velencei Biennalé a kritikák alapján egészen másként néz ki, mit ahogy azt személyes benyomások után tapasztaltuk. A kritikák ellenére jó volt például az Arsenale, mert elegáns, letisztult, közérthető alkotásaival egyértelműen foglalt állást egy bizonyos kortárs művészet mellett. A kurátor Macel szerint az emberség mélyére nyúljunk vissza azért, hogy új válaszokat találjunk korunk kihívásaira/ Visiting the Venice Biennale in person is a whole different experience than reading about it. The Arsenale, for instance was a real pleasant surprise as the curator Macel made a clear statement about the kind of art she thinks should be shown to address the matters of the world. This is art that calls for the depth of what it means to be human.

Az egyik highlight Ernesto Neto sámánjainak sátra/ One of the highlights is the tent of shamans by Ernesto Neto:

Viszont az olasz pavilon rothadó megfeszített Jézusai finoman szólva is egyszerű és hatásvadász megoldásnak bizonyultak. Igen, ha a feszületről készült reprokat szétégetjük vagy feldaraboljuk, netán betesszük műanyag fólia mögé, az bizony hatással lesz az emberekre, de művészetnek miért nevezzük, azt nem tudom/ On the other hand, in the Italian pavilion the burnt and tortured reproductions of the Cross seemed like a cheap solution for wanting effect:

https://i0.wp.com/1vze7o2h8a2b2tyahl3i0t68.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2017/05/DSC06937.jpg

Blogunk most nyári szünetre vonul, aki teheti, nézze meg a  biennálét, érdekes, tanulságos, és Velence még mindig nagyon jó hely!/ The blog is taking a summer break now, but do go and see the biennale if you can, it is interesting and Venice is still a great place to be!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: